10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty

Zbrusu nová příručka z řady Jak říct ne nabízí praktické rady, jak vyřadit maso nebo ho jen omezit. Přesvědčte se, že můžete změnit jídelníček k lepšímu, aniž byste radikálně měnili svůj životní styl.

můžete mít 5.6. - 6.6.

Alexander Dölle: Expres Low Carb Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Alexander Dölle: Expres Low Carb

Low Carb snadno a rychle! Tato kuchařka ukazuje, že nízkosacharidová kuchyně může být nejen chutná a rozmanitá, ale dá se také bez problémů začlenit do každodenního života. Právě zde najdete ty nejlepší rychlé recepty.

můžete mít 7.6. - 11.6.

Alexandr Mikšovic: Jeden koktejl nestačí Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Alexandr Mikšovic: Jeden koktejl nestačí

Alex Mikšovic, publicista a bartender emeritus, autor odborných knížek a iniciátor Světového dne koktejlu ve své nové knize uvádí, jak připravovat oblíbené koktejly Jamese Bonda.

můžete mít 4.6. - 5.6.

Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní Alexandra Jirkovská: Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu
Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš.

můžete mít 5.6. - 6.6.

Alexandr Žurman: Polévky Alexandra Jirkovská: Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu
Alexandr Žurman: Polévky

Polévka patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i v zahraničí. Obvykle ji podáváme před hlavním jídlem, nezřídka ji však konzumujeme i jako jídlo samostatné. Polévka je jednoduše řečeno základ naší stravy (odtud rčení „polévka je grunt…“).

můžete mít 12.6. - 14.6.

Alexandra Jirkovská: Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu Alexandra Jirkovská: Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu
Alexandra Jirkovská: Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu

Tato publikace je určena nejen pro osoby se zvýšenou hladinou cholesterolu, ale i se zvýšenou hladinou krevních tuků (hyperlipoproteinémií), s nevhodným aterogenním složením krevních tuků (dyslipidémií), a pro ty, kteří mají sklon k srdečně-cévním komplikacím.

můžete mít 4.6. - 5.6.

Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy
Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy

Většina žen a taky pár mužů chce někdy v životě zhubnout. Jsou ale řešením zázračné diety, které nás donutí vynechat z jídelníčku všechno, co jedí ostatní? Diety, po kterých zase rychle přibereme všechno zpátky, mnohdy i s nechtěným váhovým „bonusem“?

můžete mít 12.6. - 14.6.

Alice Karmašová: S Alishou v kuchyni - s radostí a bez stresu Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy
Alice Karmašová: S Alishou v kuchyni - s radostí a bez stresu

Kuchařka S Alishou v kuchyni, s radostí a bez stresu, vychází z dlouholetého food&cook blogu AlishaEasyCooking. Většinu jídel lze připravit z cca pěti hlavních ingrediencí, do 30 minut a s minimem špinavých hrnců.

můžete mít 4.6. - 5.6.

Aljoscha Schwarz: Léčení kořením - Tajemství léčivé síly domácího a orientálního koření Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy
Aljoscha Schwarz: Léčení kořením - Tajemství léčivé síly domácího a orientálního koření

Unikátní kniha pojednávající o léčivé síle domácího i netradičního koření seznamuje s méně známým odvětvím bylinné léčby. Koření – tj. semena, plody, květy, listy a kořeny rostlin – jsou koncentrovanou silu přírody.

můžete mít 5.6. - 6.6.

Allen Carr: Snadná cesta k ideální váze Altekrügerová Güldane: Chléb a koláče pro štíhlou postavu
Allen Carr: Snadná cesta k ideální váze

Jak zhubnout" Hubněte bez diety, bez počítání kalorií, bez zapojení vůle. Není to klam!

můžete mít 7.6. - 11.6.

Alois Marhoul: Kuchař básníkem básník kuchařem Altekrügerová Güldane: Chléb a koláče pro štíhlou postavu
Alois Marhoul: Kuchař básníkem básník kuchařem

Autor, původním povoláním kuchař, připravil pro čtenáře této knížky „menu“ složené z receptů, poezie, fejetónů i úvah. Nachází nové verze biblických příběhů, starých pověstí. Dotýká se i aktuálních problémů současnosti.

můžete mít 5.6. - 6.6.

Altekrügerová Güldane: Chléb a koláče pro štíhlou postavu Altekrügerová Güldane: Chléb a koláče pro štíhlou postavu
Altekrügerová Güldane: Chléb a koláče pro štíhlou postavu

Foodblogerka Die Wölkchenbäckerei nabízí sbírku receptů pro každého, kdo se snaží zhubnout a mění proto jídelníček, zároveň se nechce obejít bez chleba, koláčů a jiného pečiva.

můžete mít 19.6. - 24.6.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně