10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Alena Doležalová: Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů Alena Doležalová: Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů
Alena Doležalová: Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů

Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů. Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které získávají stále větší oblibu.

můžete mít 12.6. - 13.6.

Alena Molinová: Sušíme doma - Domácí sušení Alena Doležalová: Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů
Alena Molinová: Sušíme doma - Domácí sušení

Mysleli jste, že v sušičce vykouzlíte jen pár křížal a nasušíte houby? Nechte se touhle knížkou přesvědčit o opaku a vklouzněte do světa domácího sušení, který vám otevírá netušené možnosti. Zjistěte, jak zužitkovat přebytky úrody kreativními způsoby.

můžete mít 11.6. - 12.6.

Alena Půlpánová: Cukrářská technologie Alena Doležalová: Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů
Alena Půlpánová: Cukrářská technologie

Publikace je přepracována v souladu s aktuálními předpisy, doplněna o nové trendy cukrářské výroby, které například zahrnují i práci s novými plodinami.

můžete mít 12.6. - 13.6.

Alena Winnerová: Minutová kuchařka - Uvařte si podle svého času Alena Winnerová: Minutová kuchařka - Uvařte si podle svého času
Alena Winnerová: Minutová kuchařka - Uvařte si podle svého času

Pokud rádi hospodaříte se svým drahocenným časem, máme pro Vás tu pravou kuchařku! Ať už hledáte inspiraci pro přípravu zajímavého pokrmu do dvaceti minut nebo máte času na vaření dostatek, Minutová kuchařka pro Vás bude praktickým pomocníkem.

můžete mít 12.6. - 13.6.

Alena Winnerová: Recepty do stovky pro 4 osoby Alena Winnerová: Minutová kuchařka - Uvařte si podle svého času
Alena Winnerová: Recepty do stovky pro 4 osoby

Jednoduché a rychlé recepty pro celou rodinu. Uvařte si z dostupných surovin a kvalitně. Tato kuchařka vás přesvědčí o tom, že to jde. Nabízí soubor různorodých receptů, kde cena za jednu porci vychází do 25 Kč. Jídla však nejsou ošizená.

můžete mít 12.6. - 13.6.

Alena Winnerová: Špagety - rychlé, chutné a vyzkoušené recepty Alena Winnerová: Minutová kuchařka - Uvařte si podle svého času
Alena Winnerová: Špagety - rychlé, chutné a vyzkoušené recepty

Špagety jsou ideálním řešením pro ty, kteří si chtějí připravit rychlý, chutný a zdravý pokrm.

můžete mít 11.6. - 12.6.

Aleš Vodička: Vegetarián Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Aleš Vodička: Vegetarián

Všechno, co potřebujete vědět o vegetariánství, kompletní návod, výhody a problémy. Jídla pro každého, snadné & originální vegerecepty. Co mám dělat, když chce být dítě veganem? Jak se vyhnout nedostatku železa a vitamínu D.

můžete mít 12.6. - 13.6.

Alexa Kaye: Ako povedať nie mäsu - Jednoduché tipy a rady na život bez živočíšnych produktov Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Alexa Kaye: Ako povedať nie mäsu - Jednoduché tipy a rady na život bez živočíšnych produktov

Celkom nová príručka z radu Ako povedať nie ponúka praktické rady, ako vyradiť mäso alebo ho len obmedziť. Presvedčte sa, že môžete zmeniť jedálniček k lepšiemu bez toho, aby ste radikálne menili svoj životný štýl.

můžete mít 12.6. - 13.6.

Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty

Zbrusu nová příručka z řady Jak říct ne nabízí praktické rady, jak vyřadit maso nebo ho jen omezit. Přesvědčte se, že můžete změnit jídelníček k lepšímu, aniž byste radikálně měnili svůj životní styl.

můžete mít 12.6. - 13.6.

Alexander Dölle: Expres Low Carb Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní
Alexander Dölle: Expres Low Carb

Low Carb snadno a rychle! Tato kuchařka ukazuje, že nízkosacharidová kuchyně může být nejen chutná a rozmanitá, ale dá se také bez problémů začlenit do každodenního života. Právě zde najdete ty nejlepší rychlé recepty.

můžete mít 14.6. - 18.6.

Alexandr Mikšovic: Jeden koktejl nestačí Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní
Alexandr Mikšovic: Jeden koktejl nestačí

Alex Mikšovic, publicista a bartender emeritus, autor odborných knížek a iniciátor Světového dne koktejlu ve své nové knize uvádí, jak připravovat oblíbené koktejly Jamese Bonda.

můžete mít 11.6. - 12.6.

Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní
Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš.

můžete mít 12.6. - 13.6.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně