Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Typ nože
Délka čepele
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Univerzální nůž Wüsthof Classic pro krájení šunky, ovoce a zeleniny. Má dlouhou špičatou čepel s hladkým ostřím z nerezavějící oceli X50CrMoV15. Rukojeť je z černého syntetického materiálu. Na rukojeti se nachází logo firmy Wüsthof.
můžete mít 14.6. - 18.6.
Tento praktický nůž Wüsthof Classic je se svojí 16 cm čepelí ideální pro krájení masa, zeleniny a ovoce. Jako takový je skutečným univerzálem. O něco kratší čepel zajišťuje, že s ním můžete snadno pohybovat a ovládat jej během používání. Ve srovnání s kuchařským nožem je tento kuchyňský nůž disponuj
můžete mít 14.6. - 18.6.
Nůž Wüsthof CLASSIC je vhodný ke krájení šunky, ovoce a zeleniny či sendvičů a masa na správné porce. Čepel o délce 20 cm, z chrom-molybden-vanádové oceli X50CrMoV15 s hladkou hranou. Rukojeť je z černého plastu, s kovovým jádrem. Dlouhodobá extrémní ostrost díky technologii PEtec.
můžete mít 14.6. - 18.6.
Nůž na chléb Wüsthof CLASSIC s čepelí dlouhou 23 cm je klasika, která patří do každé kuchyně. Zoubkování na čepeli funguje podobně jako pilka, ale je mnohem jemnější a proto si při krájení pečivo zachová svůj tvar. Krájení čerstvých a křupavých chlebů, ale i tvrdých kůrek bude pro Vás hračkou. Na če
můžete mít 14.6. - 18.6.
Vykosťovací nůž Wüsthof CLASSIC vhodný k vykostění drůbeže a šunky, k odříznutí tučného masa a šlach. Má zúženou čepel s hladkou hranou dlouhou 14 cm pro pohodlné vykosťování kolem kloubů a kostí, vyrobená z chrom-molybden-vanádové oceli X50CrMoV15. Rukojeť je z černého plastu s ochranou prstů, s ce
můžete mít 14.6. - 18.6.
Nůž Wüsthof Classic na krájení klobásy nebo bloku sýra, dokonce zvládne nakrájet i pečivo. Díky zoubkované čepeli dlouhé 14 cm se do nich nůž snadno zakousne. Čepel je vyrobena ze standardní nerezavějící oceli X50CrMoV15, která se snadno udržuje a nůž tak máte vždy připraven k práci. Ergonomická ruk
můžete mít 14.6. - 18.6.
Univerzální nůž Wüsthof Classic pro řezání dokonalých plátků hovězího masa, ke krájení ovoce a zeleniny. Má dlouhou špičatou čepel s hladkým ostřím z nerezavějící oceli X50CrMoV15. Rukojeť je z černého syntetického materiálu. Na rukojeti se nachází logo firmy Wüsthof.
můžete mít 14.6. - 18.6.
Loupací nůž z řady Wusthof Classic jistě zaujme svým tvarem. Zahnutý tvar čepele je uzpůsoben pro klasické loupání a čištění ovoce a zeleniny, ale také pro vyřezávání a tvarování. Čepel z oceli X50CrMoV15 se snadno udržuje a proto ji nabrousíte již pár tahy, což je při práci s jemnými detaily při zd
můžete mít 14.6. - 18.6.
Krájecí nůž Wüsthof Classic 1040103208 vhodný na loupání, dekorování, sekání a kostkovaný potravin, zejména zeleniny. Má čepel s hladkou rovnou hranou o délce 8 cm z jednoho kusu speciální temperované oceli s vysokým obsahem uhlíku, aby byla zajištěna vynikající odolnost. Rukojeť je trojnitová, z č
můžete mít 14.6. - 18.6.
Filetovací nůž Wüsthof Classic je vylepšen o pružnou, štíhlou 16 cm čepel a lze jej použít k filetování většiny druhů masa. Například kuře nebo kachna nebo náhradní žebra. Čepel je dostatečně tlustá, aby zvládla tyto typy úloh. Poznámka: Nepředpokládá se, že byste prořízli kosti. Čepel je vyrobena z
můžete mít 14.6. - 18.6.
Nůž na chléb Wüsthof CLASSIC s čepelí dlouhou 20 cm se zoubkováním na krájení čerstvých a křupavých chlebů, ale také tvrdých kůrek a dortů. Promyšlený design s ofsetovou rukojetí vám umožní krájet housky a sendviče ještě snadněji. Čepel je vyrobena z ušlechtilé nerezové oceli X50CrMoV15. Rukojeť je
můžete mít 14.6. - 18.6.
Jednoduchý nůž Wüsthof Classic pro krájení, loupání a dekorování ovoce a zeleniny i pro špikování masa. Má úzkou špičatou čepel s hladkou hranou z oceli X50CrMoV15 dlouhou 9 cm. Rukojeť je z černého syntetického materiálu.
můžete mít 14.6. - 18.6.
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.